6 tipuri de fotografii de produse

martie 8, 2023

Fotografierea produselor este o parte esențială a procesului de vânzare online. Întrucât majoritatea cumpărătorilor nu pot vedea, atinge sau testa produsele în persoană, fotografiile de produs reprezintă cea mai importantă modalitate de a-i ajuta să înțeleagă cum arată, cum se simt și cum funcționează.

În acest articol, vom explora toate formele de poze de produs pe care ar trebui să le ai în magazinul tău online.

1. Poze de produs singulare

Aceasta este cea mai comună formă de fotografie de produs și se referă la o singură imagine a produsului, de obicei într-o poziție frontală și cu fundal neutru. Aceste poze sunt folosite pentru a prezenta produsul și pentru a evidenția caracteristicile sale de bază, precum culoarea, forma, dimensiunea, textura și detaliile.

2. Poze de produs multiple

Pozele de produs multiple sunt o variantă a fotografiilor singulare, care prezintă mai multe poziții ale aceluiași produs. Aceste poze pot fi utile pentru a arăta detaliile suplimentare, cum ar fi partea din spate a produsului sau modul în care arată când este folosit.

3. Poze de produs contextualizate

Pozele de produs contextualizate încearcă să prezinte produsul într-un cadru realist, cum ar fi o încăpere sau un peisaj, pentru a ajuta cumpărătorul să înțeleagă mai bine cum arată produsul și cum ar funcționa într-un mediu real. De exemplu, o fotografie a unui scaun de birou poate fi prezentată într-un birou pentru a arăta cum se potrivește cu mobilierul și decorul general.

4. Poze de produs detaliate

Acestea sunt fotografii care prezintă o anumită parte a produsului cu o claritate și o mărire mare, permițând cumpărătorilor să vadă detaliile într-un mod mai bun. Acest tip de fotografie este adesea folosit pentru produse precum bijuterii, îmbrăcăminte sau aparate electronice, unde detaliile mici fac o mare diferență.â.

De asemenea, este importanta să oferim mai multe poze din diferite unghiuri a produsului pentru ca clientul să își facă o impresie cât mai detaliată despre cum arată produsul.

5. Poze de produs care arată scala

Pozele de produs care arată scala produsului sunt o modalitate excelentă de a ajuta consumatorii să își facă o idee cât mai precisă despre dimensiunile produsului pe care îl cumpără. Acest tip de fotografie este folosit în special pentru produse care vin în diferite dimensiuni, cum ar fi îmbrăcămintea, încălțămintea, mobilierul sau obiectele de decor.

Prin includerea unei scale în fotografia produsului, se poate oferi o referință vizuală pentru dimensiunea reală a produsului. Aceasta poate fi o mână, un obiect de dimensiuni cunoscute sau chiar o persoană care poartă sau stă lângă produs.

Pozele de produs care arată scala produsului sunt importante pentru că ajută la evitarea confuziei și dezamăgirii consumatorilor în ceea ce privește dimensiunea reală a produsului. Acestea pot oferi și o mai bună înțelegere a proporțiilor produsului, precum și a spațiului necesar pentru a-l folosi sau depozita.

6. Poze de produs care arată ambalajul

Pozele de produs care arată împachetarea produsului sunt o modalitate excelentă de a prezenta consumatorilor aspectul și stilul de ambalare al produsului. Acestea pot fi utile pentru a ilustra modul în care produsul este ambalat, precum și pentru a oferi o idee despre dimensiunile pachetului în care este livrat.

Pozele de produs care arată împachetarea pot fi deosebit de utile pentru produse care sunt fragile sau delicate și care necesită o ambalare specială pentru a fi livrate în siguranță. De asemenea, acestea pot fi utile pentru produse care sunt livrate în cutii mari sau voluminoase, astfel încât consumatorii să știe la ce să se aștepte în ceea ce privește dimensiunile pachetului.

Dacă vrei să afli mai multe sfaturi despre cum poți să vinzi mai mult optimizând pozele de produs vezi acest articol.

Conținutul Articolului
Primary Item (H2)
FII LA CURENT CU CELE MAI NOI ȘTIRI DIN MEDIUL


    P.S. Promitem să nu îți spamăm inbox-ul

    chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram