7 sfaturi pentru fotografii de produs de top

martie 8, 2023

Fotografiile de produs sunt o parte crucială a experienței de cumpărare online. Atunci când clienții își cumpără produsele online, nu au posibilitatea să le vadă și să le atingă înainte de a face cumpărături. Astfel, fotografiile de produs sunt principalul mod de a face produsul să pară atractiv și a-l prezenta într-un mod clar și precis.

Gândește-te la modul cum cumpărăm în viața reală. Când vrem să cumpărăm un tricou, nu punem mână pe prima opțiune de pe raft și fugim la casă pentru a plăti. Studiem tricoul din diferite unghiuri, punem mâna pe el pentru a vedea cum se simte, îl probăm pentru a vedea cum arătăm purtându-l.

Acum imaginează-ți că magazinele de haine ar înlătura rafturile din magazin și ne-ar arăta tricoul doar din spatele unei vitrine îndepărta-te. Ai avea încredere să cumperi acest produs?

Niște poze de produs calitative pot fi factorul decisiv care îi îndeamnă pe clienții noștri să ne cumpere produsele. Desigur, online ei nu vor putea să pună mâna pe produsele noastre sau să le probeze, dar cu niște poze atractive îi putem face să se simtă ca și cum sunt în cameră cu produsele noastre și deja le dețin.

Acest articol va oferi câteva sfaturi importante pentru a face fotografii de produs de înaltă calitate care vor încuraja clienții să cumpere produsele din magazinul online.

1. Iluminare corespunzătoare

O iluminare bună este unul dintre cele mai importante aspecte ale fotografiei de produs. Este important să alegeți lumina potrivită și să o poziționați în mod corespunzător, astfel încât să se evite umbrele și reflexiile neplăcute. Fotografiile ar trebui să fie bine luminate, astfel încât culorile produsului să fie redate corect și să ofere un aspect profesionist.

Nu este nevoie să investești mii de euro pentru echipamente de iluminare de ultimă generație pentru a produce poze atractive. Un simplu kit de iluminare plasat corect, în fața unui perete alb poate face minuni pentru calitatea pozelor noastre. Te poți folosi chiar și de lumina naturală pentru a produce rezultate grozave, ai nevoie doar de un spațiu care permite destulă lumină naturală să pătrundă.

2. Context adecvat

O altă modalitate de a face fotografiile de produs mai atractive este prin adăugarea unui context adecvat. În afară de fotografierea produsului pe un fundal alb simplu, puteți alege să includeți și elemente care să sugereze utilizarea produsului. De exemplu, dacă vindeți îmbrăcăminte, puteți fotografia produsele pe un manechin sau într-un mediu corespunzător, cum ar fi un studio foto sau o locație adecvată.

Vrem ca potențialii noștri vizitatori să se poată "vedea" folosind produsele noastre, de aceea este important să ne folosim de pozele de produs pentru a le arăta modul în care le vor folosi.

De asemenea ne putem folosi de pozele de produs pentru a răspunde indirect la întrebări sau obiecții pe care clienții noștri le-ar avea. La obiecții și întrebări de tipul "cât de mare este produsul?",  "cum îl pot depozita?", "cum voi arăta când îl folosesc/port?" poți oferi un răspuns indirect doar cu poze bine realizate. În acest fel reducem numărul de clienți care nu sunt pregătiți să ia o decizie de cumpărare în acest moment și ne creștem vânzările.

Este important de asemenea să avem o gamă variantă de tipuri de fotografii. Pentru a vedea o listă completă cu toate tipurile de fotografii de produs, poți vedea acest articol. Pe scurt tipurile cele mai importante de fotografii de produs sunt:

 • Poze singulare
 • Poze multiple
 • Poze contextualizate
 • Poze detaliate
 • Poze care arata scala
 • Poze cu ambalajul

3. Fotografii detaliate

Pentru a permite clienților să vadă produsul în detaliu, este important să oferiți fotografii clare și detaliate ale produsului. Fotografiile ar trebui să fie făcute din mai multe unghiuri și să ofere o vedere detaliată a texturii, a cusăturilor sau a detaliilor unice ale produsului.

4. Dimensiuni și rezoluție adecvată

Dimensiunea și rezoluția fotografiilor ar trebui să fie adecvate pentru a fi vizionate pe orice dispozitiv. Fotografiile ar trebui să fie destul de mari pentru a fi văzute în detaliu, dar nu atât de mari încât să încetinească încărcarea paginii web. De asemenea, rezoluția ar trebui să fie destul de mare pentru a permite zoom-ul fotografiilor fără a pierde claritatea imaginii.

5. Retușarea fotografiilor

Înainte de a încărca fotografiile pe site-ul dvs., este important să retușați și să editați fotografiile pentru a arăta cât mai bine. Acest lucru poate include ajustarea culorilor, eliminarea fundalurilor neclare sau îmbunătățirea clarității imaginii.

6. Creativitate

Adăugarea unei picături de creativitate în fotografiile de produs poate face o mare diferență în atragerea atenției și în promovarea produsului. Puteți încerca să fotografiați produsele într-un mod neobișnuit sau să utilizați efecte vizuale interesante, cum ar fi reflexii sau o perspectivă diferită. Acestea pot ajuta la evidențierea produsului într-un mod care să atragă atenția clienților.

7. Încărcarea rapidă

Când încărcați fotografiile pe site-ul dvs., asigurați-vă că acestea se încarcă rapid și fără probleme. Fotografiile mari sau neoptimizate pot încetini încărcarea paginii web și pot descuraja clienții să rămână pe site-ul dvs. Așadar, asigurați-vă că fotografiile sunt optimizate corespunzător pentru a asigura o încărcare rapidă și fără probleme.

Pentru a vă asigura că pozele nu ocupă prea mult spațiu urmați următorii pași:

 1. Dacă pozele au dimensiuni prea mari (de exemplu 2000x2000 pixeli) folosiți un program pentru redimensionare.
 2. Dacă nu doriți ca pozele să aibă un fundal transparent, convertițile în format .jpeg sau .webp folosind un convertor online.
 3. Dacă pozele nu au fost compresate, folosiți un program pentru a compresa pozele.

Este important să nu sacrificăm prea mult din calitatea pozelor urmând acești pași. Puteți experimenta cu diferite opțiuni pentru a vedea în ce moduri puteți obține o dimensiune cât mai mică fără a sacrifica din calitatea pozelor.

În concluzie, fotografiile de produs sunt un aspect crucial al magazinelor online și pot face o mare diferență în creșterea vânzărilor. O iluminare corespunzătoare, un context adecvat, fotografii detaliate, dimensiune și rezoluție adecvate, retușarea fotografiilor, creativitatea și o încărcare rapidă a fotografiilor sunt câteva dintre cele mai importante aspecte care trebuie luate în considerare pentru a face fotografii de produs de înaltă calitate care să atragă clienții să cumpere produsele din magazinul online.

Conținutul Articolului
Primary Item (H2)
FII LA CURENT CU CELE MAI NOI ȘTIRI DIN MEDIUL


  P.S. Promitem să nu îți spamăm inbox-ul

  chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram